hesabın var mı? giriş yap

  • benim gibi çocuklar yaptığında abukluk değil gerizekalılık oluyor sanırım.

    peluş bir eşeğim vardı. babaannem getirmişti alamanya'dan. çok severdim. ama oyuncağın gözleri yapıştırmaydı ve bir süre sonra mıncırmaya dayanamadığı için teker teker düştü gözleri. gözsüz kaldı hayvan.
    her gece diğer tüm oyuncak bebekleri yatağımda yan yana yatırırdım ve o eşeğe hep en güzel yeri verirdim. sonra da başlardım diğer tüm oyuncaklarımı dövmeye. "o kör! neden kötü davranıyorsunuz ona. özürlü o özürlü " diye. "engelli" deseymişim keşke.

  • istanbulluyum. hayatım boyunca mhp ve ideolojisine karşı durdum. bu yüzden az çok anlayabiliyorum mansur yavaş'a oy vermekte tereddüt eden solcuları (bilhassa alevileri).

    ancak şunu düşünün. eğer mansur yavaş'a oy vermezseniz, belediye başkanınız ethem sarısülük'ün öldürüldüğü güvenpark'a şu pankartı astıran;

    http://www.hurriyet.com.tr/_np/2438/20482438.jpg

    şu adam olacak

    http://i.milliyet.com.tr/…kabul-edildi-1013663.jpeg

    şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, hiç bir karşıt ideoloji, melih gökçek'in varlığından daha kötü olamaz! oy verecek insanlar bu gerçeği bir kez daha düşünsün.

  • bir kardeşimiz izmirli olduğunu belirtip, şehir hakkında atıp tutmuş. acı gerçeği söyleyeyim mi? maalesef seni kandırmışlar kardeşim. izmir diye ankara'ya, kayseri'ye, yozgat'a falan koymuşlar sanırım seni.

    istanbul gibi bir yerde yaşadığını söyleyip izmir'de zengin ile fakir arasında uçurum var, izmir'in zengini çok zengin, fakiri de çok fakir demek ancak bayat bir espri olabilir. nitekim istanbul'un zenginiyle fakirinin geliri çok yakın birbirine değil mi?

    söz konusu entryde gerçek izmirlilerin çingene olduğunu da öğreniyoruz. öyle denmiş. entry yazarımız, yaşadığını iddia ettiği şehri bilmediği gibi çingenelerin tarihini de bilmiyor maalesef.

    yine aynı entry'de mafya belediye'nin peşkeş çekme işlerinden bahsetmiş. ama işin komiği bunu söyleyen istanbul'da yaşadığını söylüyor. izmir'de peşkeş çekiliyorsa, istanbul'da yapılan ne acaba?

    izmir'in köylü zihniyetine sahip olduğu da söylenmiş. evet izmir köylü zihniyetine sahiptir, ege köylüsü zihniyetine sahiptir. ege köylüsü ki ne iç anadolu yobazına benzer ne de başka bir gruba. yırca köyü'nde yaşananları televizyondan takip etseydin eğer o köylü diye aşağıladiğin kişilerin ne kadar temiz yürekli insanlar olduğunu görürdün. hepsi böyle midir, tabii ki değildir ama köylü zihniyetiyle aşağılayacaksan bir grubu, aşağılayacağın en son yer ege ve izmir'dir.

    izmir'de her şey mükemmel demiyorum, ama bu kadar işkembeden sallamayın bari. bak diğer maddelerden daha bahsetmedim bile.

    edit: chp'nin bazı yaptıklarından şikayetçiysen anlarım. ama chp'ye bok atacağım diye koca şehre sallamayın, komik duruyor.

    edit 2: "adam büyük ihtimal hayatında izmir'in dışına çıkmamış" diyen kardeşim için bir not, bir süredir ankara'da yaşıyorum.

  • doğma büyüme ankaralıyım. istanbul'a yerleşeli beş yıl bitti geçen hafta. daha eve elektrik bağlatmadan gittim kombine aldım. işten güçten sezonda 2-3 maça gidebilsem bile stad yıkılana kadar da her sezon aldım. inönü'den hatıra kalan kombine kolduğum da evin balkonunda duruyor hala. beşiktaş dergisine de aboneyim, hem de iki tane. kart1903 de almıştım, arada kulüpten arıyorlar, saat al havlu al kahve fincanı al ıvır al diye, hiçbirini geri çevirmedim.

    yirmi yıllık iki üye onaylı üyelik formumu kulübe vereli aylar yıllar geçti, hala bir dönüş yok ama. neyi beklettiklerini bir söyleseler de; kendimi bildim bileli hayatımın bir parçası olan bu kulübe niye üye olamadığımı, benim sevdamın kimin keyfiyetine bağlı kaldığını öğrensem.

    başka sözüm yok hakim bey.

  • atatürk'ün türkiye cumhuriyeti'ni yıkmak için, akın akın milyonlarca ortadoğu kaçkınını doldurarak ümmetçilik oynanıyor. iç savaş, dış savaş ne ararsanız olacak.

    allahın belasıdır.

  • 2 ay sonra döndüğüm memleketimde her sokakta 5'er 10'ar kişilik gruplar ile merkez ve sahilde suriyeli harici türk görmüyorsunuz.

    parklarda arapça çocuk şarkıları ve sesleri ile askerlik çağı yaşındaki gruplaşan suriyeliler afganlar toplu bir şekilde sokak aralarında size düşman gibi yabancı sizmişsiniz gibi bakarak gezmekte.

    eğer bu yazıyı okuyan, vatanını seven bir türk vatandaşıysanız bu duruma tepki gösterin. sırf siyasi düşünceniz ters diye bu durumu göz ardı edip tepkisizlik etmeyin. gerçekten memleket elden gidiyor...

    üniversiteden yeni mezun olmuş bir türk genci olarak üzülüyorum, selametle.

    edit : silifke caddesindeki ( eski soğuksu karakolu civarları) dükkanlar komple ellerine geçmiş vaziyette, 1. çevre yolunda onlarca arapça tabelalı dükkanlar türk kültürüne ve yasalarına aykırı şekilde çoğalmakta. işsiz üniversite mezunu türk gençleri can, karın doyurma derdindeyken suriyeliler dükkan açma çocuk doğurma derdindeler resmen istilaya uğradık uyanın artık.

    edit : bana zafertroll diyen yazara sesleniyorum buyur gel beraber görelim mersin'in halini.

    edit : mersin'in en köklü ailelerindeniz ne dükkan verdik, ne ev sattık suriyelilere bizim derdimiz kürt kardeşlerimizle asla olmadı, biz kozmopolit bir şehrin kardeş çocuklarıyız ama bu mülteciler kültürünü empoze etme konusunda bizden çok farklı tepkimiz o yüzdendir.

    edit : özelden hakaret,tehdit savuran ve ırkçılık ile suçlayanlar sizler laftan anlamazsınız halimize daha çok üzüldüm.

    edit : 'provokasyondan şikayetini yaptım oktroll' diye mesaj atan @z44 isimli yazar arkadaşa ithafen ;

    gider ifademi veririm, beni vatansever her türk devlet memuru anlar ve aklanırım sen rahat ol.

  • olaya katılan tüm polislerin görevden ihraçları şarttır. bu tarz olaylar mağdurlarda haklı olarak uzun süren yaralar açmaktadır.

    malum parti ilçe başkanlarının 13 yaşındaki veletlerinin elini eteğini öpecek olan köpekler, milletin kendilerine sunduğu üniformayla millete artistlik yapamazlar.

  • fetullahla fotoğraf çekilirken de aynı performansı gösteren akp'linin zavallı halidir.

  • 13 yaşında bir çocuk, elden ele dolaştığı söylenen tecavüz videosu ve "benimle de ol, yoksa abine söyleriz seni öldürür" diye tehdit eden 15 insanlıktan nasibini almamış orta doğulu.

    şu kadınlara, kız çocuklarına aile olarak arkasında olabileceğinizi hissettirin. şu çocuk bilseydi ki abi yanında olacak, ilk tecavüzden sonra şu tehditlere boyun mu eğerdi.

    "namus" diye sokak ortasında kadın döven adamlar, milletin karısına, kızına da tehditle, şantajla tecavüz ediyor.

    edit:hiç bana kelime oyunlarıyla gelmeyin. açın bakın hangi coğrafyaya ait olduğumuza.